Kırklareli'nde özel eğitim öğrencilerine spor malzemesi dağıtıldı - Haber 1Haber 1

Kırklareli'nde özel eğitim öğrencilerine spor malzemesi dağıtıldı

Kırklareli'nde özel eğitim öğrencilerine spor malzemesi dağıtıldı

27 Mayıs 2022 - 16:00

ABONE OL

KIRKLARELİ (AA) – Gençlik ve Spor Bakanlığının özel eğitim öğrencilerine yönelik "Spor Aşkı Engel Tanımaz" projesi kapsamında, Kırklareli'nde 3 özel eğitim okuluna spor malzemesi dağıtıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Bakanlık koordinasyonunda gerçekleştirilen proje kapsamında, 81 kentte dağıtılmak üzere yola çıkarılan spor malzemeleri Kırklareli'nde öğrencilere ulaştırıldı.

İl Gençlik ve Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törende, projenin amacının eğitimde fırsat eşitliğini her alanda tesis etmek ve engelli bireylerin sorunlarını çözmek olduğunu söyledi.

Sporun insan ve toplum sağlığı kadar engelli vatandaşların hayata aktif katılımlarını sağlamaları açısından da önemli olduğunu ifade eden Babuşçu, sporun özellikle engelli bireyler üzerinde fiziki ve psikolojik anlamda olumlu katkılar sağladığını dile getirdi.

Babuşçu, tüm spor salonlarının engellilere uygun olarak dizayn edildiğini sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan da proje kapsamında okullara teslim edilen spor malzemelerinin en etkin şekilde kullanılacağını söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.