KKTC Başbakanı Üstel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’i kabul etti - Haber 1Haber 1

KKTC Başbakanı Üstel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’i kabul etti

KKTC Başbakanı Üstel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’i kabul etti

30 Ocak 2023 - 23:05

ABONE OL

LEFKOŞA (AA) – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüştü.

Başbakan Üstel, Bakan Bilgin'i KKTC Başbakanlığında kabul etti.

Burada yaptığı konuşmada Üstel, Türkiye Cumhuriyeti’nden bakanların, KKTC’deki bakanlarla istişare ederek ülkede yeniliklere birlikte imza atmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Üstel, Türkiye'ye yaptığı son ziyaretinde özellikle sosyal sigorta kurumlarının KKTC’deki kurumlarla nasıl entegre olabileceği ve KKTC’de yaşayan insanların Türkiye Cumhuriyeti’ndeki sağlık hizmetlerinden nasıl istifade edebilecekleri konularını masaya yatırdıklarını belirterek "Anavatan'da konuştuklarımızın burada uygulamaya geçmesinden dolayı mutluyuz." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de KKTC'li mevkidaşı ile bugün imzaladıkları protokolle bakanlıkları arasında yapabilecekleri işbirliğinin kapsamını belirlediklerini söyledi.

Bilgin, imzaladıkları protokolün içerisinde özellikle sosyal güvenlik ve sağlık sigortası sistemlerinin KKTC'de yaygınlaştırılması ve hizmetin sürdürülmesi açısından iki ülke vatandaşları arasında ayrımın ortadan kalkmasını amaçlayan bir düzenleme bulunduğunu aktardı.

Bakan Bilgin, Türkiye'deki İŞKUR ile KKTC'deki İŞBUL arasında emek transferi dahil olmak üzere bütün çalışma sistemini ele alan kapsamlı bir çalışmanın yapılacağını anlattı.

Türkiye ile KKTC arasında çalışma hayatına ilişkin birçok işbirliği konusunun bulunduğuna dikkat çeken Bilgin, imzaladıkları protokolün iki ülke için hayırlı olmasını diledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.