KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'i kabul etti - Haber 1Haber 1

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'i kabul etti

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'i kabul etti

30 Ocak 2023 - 17:15

ABONE OL

LEFKOŞA (AA)- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve beraberindeki heyetle görüştü.

Bakan Bilgin ve beraberindekileri KKTC Cumhurbaşkanlığı'nda kabul eden Tatar, burada yaptığı konuşmada, ülkesinin ambargo ve izolasyonlara maruz kaldığını ve tüm bu engelleri Türkiye üzerinden aştıkça kendine güven kazandığını belirterek, "KKTC halkının mutlu olabilmesi, geleceğe güvenle bakabilmesi, çağdaş birtakım evrensel gelişmelerden faydalanabilmesi en büyük hedefimizdir." dedi.

Cumhurbaşkanı seçilmesinden itibaren siyaset değişikliği ile Kıbrıs'ta iki devletli çözümü benimsedikleri ve artık bu stratejiden geri dönüş olmayacağının altını çizen Tatar, başta federasyon temeline dayalı olmak üzere diğer çözüm alternatiflerinin geride kalan 50 yıllık süreçte tükendiğini söyledi.

Kıbrıs'ta bundan sonra Rumlar ile bir ortaklığın görüşülmesinin hiçbir anlamı olmadığını vurgulayan Tatar, "Dolayısıyla bizim yolumuz bellidir. Doğru yoldur. Tanınsak veya tanınmasak ayrı bir devlet olarak, ayrı bir cumhuriyet olarak yolumuza devam edeceğiz. İnşallah gün gelecek hepsi bizi tanıyacak. Kıbrıs'ta bir gerçek vardır ve Kıbrıs'ta 2 ayrı halk vardır. O halkın bir tanesi Kıbrıs Türk halkıdır. İki ayrı devlet vardır. Birisi tanınmamış olabilir ama Türkiye Cumhuriyeti'nin bizi tanıması ve büyük desteği bizim için çok önemlidir." şeklinde konuştu.

Bakan Bilgin de KKTC’de kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirterek, iki Türk devletinin kardeş halklar olduğunu ifade etti.

KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatında (TDT) gözlemci üye olarak bulunmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Bilgin, "Türk devletleri arasında KKTC olmasaydı eksik olurdu. o bakımdan geleceğe daha güçlü yürüyeceğimizin, dayanışma içinde ilerleyeceğimizin işaretleridir bunlar." dedi.

Bakan Bilgin, bu dönemde yaşanan sorunların dayanışma ile aşılacağına inandığını belirterek, Bakanlık olarak KKTC'de çalışma hayatı ve sosyal güvenlik sistemini daha verimli hale getirmek için çaba harcayacaklarını söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.