Kocaeli'de atık meyve ve sebze kasalarından kütüphane yaptılar - Haber 1Haber 1

Kocaeli'de atık meyve ve sebze kasalarından kütüphane yaptılar

Kocaeli'de atık meyve ve sebze kasalarından kütüphane yaptılar

17 Mart 2022 - 10:55

ABONE OL

KOCAELİ (AA) – Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde Sıfır Atık Projesi'ne katkı sağlamak isteyen öğretmenler, topladıkları atık meyve ve sebze kasalarından kütüphane oluşturdu.

Gölcük İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmettin Türkmen ve öğretmenleri, kullanılmayan sebze ve meyve kasalarını geri dönüşüme kazandırmak için topladı.

Kasaları kesip boyayarak İlçe Halk Eğitim Merkezi binasında kütüphane oluşturan öğretmenler, Sıfır Atık Projesi'ne katkı sağladı.

Kütüphanenin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, medeniyetin en önemli kurallarından birinin kitap okumak olduğunu söyledi.

Bu doğrultuda ilçedeki birkaç okulda Sıfır Atık Projesi kapsamında kütüphaneler yaptıklarını anlatan Mert, "Hedefimiz, kişi başına 10 kitap okutmaktır. Bu güzel projeyi burada hayata geçiren tüm ekip arkadaşlarıma gönülden teşekkür ederim." dedi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmettin Türkmen de Sıfır Atık Projesi'yle yola çıkarak atık sebze ve meyve kasaları ile benzeri malzemeleri topladıklarını söyledi.

Öğretmenlerle bu malzemeleri işleyerek kuruma güzel kütüphane yaptıklarını aktaran Türkmen, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen davetliler, kütüphaneyi ve kitapları inceledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.