Kocaeli'de kalp krizi geçiren kişiye ilk müdahaleyi temizlik görevlisi yaptı - Haber 1Haber 1

Kocaeli'de kalp krizi geçiren kişiye ilk müdahaleyi temizlik görevlisi yaptı

Kocaeli'de kalp krizi geçiren kişiye ilk müdahaleyi temizlik görevlisi yaptı

29 Eylül 2021 - 16:19

ABONE OL

KOCAELİ (AA) – Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde kalp krizi geçiren kişiye kalp masajı yapan temizlik görevlisi duyarlılığıyla örnek oldu.

Piyale Paşa Mahallesi'nde 25 Eylül'de kahvehanede oturan Necati K, bir anda fenalaşarak yere yığıldı.

Bu sırada temizlik yaparken sesleri duyan Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde görevli temizlik işçisi Müslüm Kaya, hareketsiz şekilde yatan Necati K'nin nefes alamadığını fark ederek kalp masajı yaptı.

Kalp krizi geçirdiği öğrenilen Necati K, daha sonra 112 Acil Servis ekiplerince Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Tedavisi süren Necati K'nin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Müslüm Kaya, insanlık görevini yaptığını belirterek, "Yerde hareketsiz şekilde yatan yaşlı amcayı görünce hemen kalp masajı yaptım. Masajın ardından bir anda nefes aldı. Kardeşim hemşire, bu tür sağlık bilgilerini ondan öğrendim. Sonuçta bir can kurtuldu ve ben de çok mutlu oldum." diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.