Mandolin virtüözü Avi Avital, CRR müzikseverlerle buluştu - Haber 1Haber 1

Mandolin virtüözü Avi Avital, CRR müzikseverlerle buluştu

Mandolin virtüözü Avi Avital, CRR müzikseverlerle buluştu

23 Aralık 2021 - 15:15

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – "En iyi enstrümantal solist" dalında Grammy adaylığı olan ilk mandolin sanatçısı olma unvanına sahip Avi Avital ve dünyanın önemli orkestralarıyla verdiği konserlerle dikkati çeken piyanist-besteci Ohad Ben-Ari, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda konser verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) CRR Konser Salonu, dünyaca ünlü isimleri müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Bu kapsamda verilen konserde klasik müzikten caza, yerel müziklerden farklı tınılara kadar çok farklı sesleri mandolinle dinleyicilerin beğenisine sunan Avi Avital'e piyanoda Ohad Ben-Ari eşlik etti.

Konserde Ravel, Mozart, Beethoven ve Bach eserlerinin yanı sıra İspanyol besteci Falla'nın "Yedi İspanyol Halk Şarkısı", İsrailli besteci M. Lavry'den "Üç Yahudi Dansı" icra edildi.

– "Siyah Beyaz Barok" konseri

CRR'de 26 Aralık Pazar akşamı ise İstanbul Oda Orkestrası "Siyah Beyaz Barok" başlıklı konser verecek. Hakan Şensoy'un yönetiminde gerçekleştirilecek konserde, piyanist Gökhan Aybulus ve Cem Babacan solist olarak yer alacak.

Konserin teması bugün müzikte kullanılan kavram ve terimlerin ortaya çıktığı barok dönem üzerine kurgulandı. Konserde, bu dönemin önemli bestecilerinden Antonio Vivaldi ve Johann Sebastian Bach'ın eserleri seslendirilecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.