Mardin'de "Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni" düzenlendi - Haber 1Haber 1

Mardin'de “Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni” düzenlendi

Mardin'de “Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni” düzenlendi

16 Mart 2022 - 16:25

ABONE OL

MARDİN (AA) – Mardin'de terörle mücadelede şehit düşen asker ve 8 güvenlik korucusunun ailelerine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

İl Müftülüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden törende, şehitlerin özgeçmişleri okundu.

Vali Mahmut Demirtaş, törende yaptığı konuşmada, yüzyıl önce Çanakkale'de, sonrasında Kurtuluş Savaşı'nda yedi düvele karşı verilen mücadelenin benzerlerinin, yurt içinde ve sınır ötesinde çeşitli şekillerde terör örgütlerine karşı bugün de verildiği belirtti.

Her bir karışı şehitlerin kanlarıyla sulanmış vatanı ve aziz hatıralarını asla çiğnetmeyeceklerini ifade eden Demirtaş, oynanmaya çalışılan oyunları bertaraf edeceklerini, teröre, terör yandaşlarına ve onların hamilerine en güzel cevabı vereceklerini kaydetti.

"Hakk'a yürüyen her bir neferimiz, aziz vatanımız için kendi canlarından, umutlarından, geleceklerinden, ailelerinden, evlatlarından vazgeçmişlerdir. Onların kahramanlıkları sayesinde bugün bizler bu coğrafyada söz söylüyoruz" ifadelerini kullanan Demirtaş, ailelerin, şehitlerin birer emaneti olduğunu anlattı.

Demirtaş, şunları belirtti:

"Bu toprakları bizlere vatan yapanların yakınlarına, kahraman gazilerimize hizmet etmek, acılarını hafifletmek, yaşamlarını kolaylaştırmak, bizlerin en önemli görevidir. O sebeple dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de bu görevimizi layıkıyla yerine getirecek, devlet olarak yanınızda olmaya devam edeceğiz. Rabb'im milletimizin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini daim eylesin, birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirsin. Bizi bize düşürmeye çalışanlara, milletimizin arasına nifak sokmaya, fitne, fesat çıkarmaya çalışanlara asla fırsat vermesin."

Demirtaş, terörle mücadelede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Serdar Temelli ile şehit güvenlik korucuları Abdullatif Emen, Evren Başçı, Yılmaz Alpsoy, Abdulkadir Duruş, Hasan Gündüz, Şeyhmus Boru, Tahsin Demir ve Nuri Dinç'in yakınlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.