Mersin'de DEAŞ'a finansal destek sağladığı iddia edilen zanlı yakalandı - Haber 1Haber 1

Mersin'de DEAŞ'a finansal destek sağladığı iddia edilen zanlı yakalandı

Mersin'de DEAŞ'a finansal destek sağladığı iddia edilen zanlı yakalandı

18 Kasım 2022 - 10:20

ABONE OL

MERSİN (AA) – Mersin'de, terör örgütü DEAŞ'a finans desteği sağladığı öne sürülen şüpheli, şafak operasyonuyla gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü DEAŞ mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ile finans kaynaklarının tespitine yönelik çalışma başlattı.

Bu kapsamda, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporları incelemesinde şüpheli H.A'nın, terör örgütüyle iltisaklı kişi ve derneklere para transferinde bulunduğu belirlendi.

Zanlılardan M.J'inin de örgüt adına "finansal ofis" vasıtasıyla farklı bölgelerdeki grup ve kişilere aktarmak üzere fon topladığı saptandı.

Adresleri tespit edilen zanlıların yakalanması için şafak vakti, dron destekli ve eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel harekat polisleri, baskın yapılan adreslerdeki sokakların girişinde uzun namlulu silahlarla güvenlik önlemi aldı.

Operasyonda şüphelilerden M.J. gözaltına alındı.

Adresinde bulunamayan H.A'yı yakalamaya yönelik çalışmalar sürüyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.