Muğla polisinden tatilcilere "sahte rezervasyon dolandırıcılığı" uyarısı - Haber 1Haber 1

Muğla polisinden tatilcilere “sahte rezervasyon dolandırıcılığı” uyarısı

Muğla polisinden tatilcilere “sahte rezervasyon dolandırıcılığı” uyarısı

02 Haziran 2022 - 20:45

ABONE OL

MUĞLA (AA) – Muğla Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, tatilcileri sahte web siteleri üzerinden rezervasyon dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Siber Suçlarla Mücadele Şubesinde gazetecilerle bir araya gelen Dilberoğlu, siber suçların gerçekleşmeden engellenmesi, maddi manevi zararların en aza indirgenmesi, farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetleri yapılması amacıyla oluşturulan SİBERAY Projesi çerçevesinde il genelinde çalışma yürütüldüğünü anlattı.

Muğla'nın önemli turizm destinasyonlarını bünyesinde barındırdığına dikkati çeken Dilberoğlu, bu bölgelerdeki otellerin internet sayfaları kopyalanarak dolandırıcılık yapılabildiğini ifade etti.

Dilberoğlu, misafirlerin otelin internet sayfasından rezervasyon yaptırdıklarını zannedip kaporalarını yatırdığını, tatil için geldiklerinde ise mağduriyet yaşadıklarını kaydetti.

Tatilcilerin bu konuda çok dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Dilberoğlu, "Misafirlerin, tatil yapacakları oteli telefonla arayarak parayı yatırmadan önce rezervasyonlarını teyit ettirmeleri büyük önem arz ediyor." dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.