Muğla'daki KYK yurtlarında deprem tatbikatı yapıldı - Haber 1Haber 1

Muğla'daki KYK yurtlarında deprem tatbikatı yapıldı

Muğla'daki KYK yurtlarında deprem tatbikatı yapıldı

09 Kasım 2022 - 23:15

ABONE OL

MUĞLA (AA) – Muğla'da, AFAD ve Kredi ve Yurtlar (KYK) Genel Müdürlüğü iş birliğinde öğrenci yurtlarında "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye" tatbikatı gerçekleştirildi.

Turgutreis Kız ve Erkek Öğrenci Yurtlarında AFAD araçlarından çalan sirenlerin ardından yurtta kalan öğrenciler bulundukları yerlerde "çök, kapan ve tutun" yöntemini uyguladı, ardından yurdun bahçesindeki toplanma alanında bir araya geldi.

Senaryo gereği yaralanan 4 öğrenci, UMKE ekiplerince ilk müdahaleleri yapılarak güvenli alana taşındıktan sonra 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim edildi.

AFAD ve itfaiye ekipleri, binada mahsur kalan öğrencileri halat ve merdiven kullanarak tahliye etti.

Tatbikata, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, AFAD İl Müdürü İsmail Özkan, Muğla İl Gençlik ve Spor Müdürü Kazım Açıkbaş, Kızılay, AFAD personeli ve öğrenciler katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.