Muğlalı mermercilerden deprem bölgesine konteyner ve iş makinası desteği - Haber 1Haber 1

Muğlalı mermercilerden deprem bölgesine konteyner ve iş makinası desteği

Muğlalı mermercilerden deprem bölgesine konteyner ve iş makinası desteği

08 Şubat 2023 - 20:55

ABONE OL

MUĞLA (AA) – Muğla'da, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyasına Muğlalı mermerciler konteyner ve iş makinaları ile destek verdi.

Depremler sonrasında kentteki kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarınca yardım kampanyaları başlatıldı. Muğla Valiliği koordinesinde oluşturulan merkezlerde toplanan yardımlar deprem bölgesine gönderiliyor.

Kentte faaliyet gösteren mermerciler Muğla Valiliğinin yönlendirmesiyle Aksaz Deniz Üssünde bekleyen gemilere iş makinalarını yönlendirdi.

Mermericciler iş makinaları desteğinin yanı sıra 18 adet 2 odalı, banyolu kullanıma hazır konteyneri de içlerini erzak, ısıtıcı, soba, kıyafet ile doldurarak deprem bölgesine sevk etti.

Mermer fabrikalarında çalışan operatör, arama kurtarma ekipleri de deprem bölgesine gönderildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.