Nijer'de Çanakkale şehitleri anıldı - Haber 1Haber 1

Nijer'de Çanakkale şehitleri anıldı

Nijer'de Çanakkale şehitleri anıldı

18 Mart 2022 - 23:10

ABONE OL

DAKAR (AA) – Türkiye Maarif Vakfı Nijer-Türkiye Dostluk Okullarında, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. yılı vesilesiyle tören düzenlendi.

Törene, Türkiye'nin Niamey Büyükelçisi Mustafa Türker Arı, TİKA Niamey Program Koordinatörü İrfan Pamuk, Nijer-Türkiye Dostluk Hastanesi Başhekimi Orhan Ecemiş ve davetliler katıldı.

Büyükelçi Arı, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin Türk ve dünya tarihindeki önemi, Birinci Dünya Savaşı'nın seyrini nasıl değiştirdiği ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Kurtuluş Savaşı'nın başlangıç süreci hakkında bilgi verdi.

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un da anıldığı törende, Maarif Vakfı Okulları öğrencileri tarafından Çanakkale Zaferi'ne dair temsili gösteri yapıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.