Orta Karadeniz Kariyer Fuarı'nda "klavye şampiyonası" düzenlendi - Haber 1Haber 1

Orta Karadeniz Kariyer Fuarı'nda “klavye şampiyonası” düzenlendi

Orta Karadeniz Kariyer Fuarı'nda “klavye şampiyonası” düzenlendi

03 Mart 2022 - 18:15

ABONE OL

SAMSUN (AA) – Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Orta Karadeniz Kariyer Fuarı'nda (OKAF'22) klavye yarışması gerçekleştirildi.

Kentteki eski bir alışveriş merkezinde açılan fuarda, adalet sisteminin işleyişini ve Adalet Bakanlığı ile ilişkili meslekleri tanıtmak üzere de temsili duruşma salonu kuruldu.

Alanı ziyaret eden öğrenciler düzenlenen "Parmaklar Yarışıyor" klavye şampiyonasında Q ve F klavye seçeneklerinde yarıştı. 30 saniyede en fazla kelime yazarak dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Birinci olan Hitit Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Emircan Akçeken'e hediyesini Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç takdim etti. Yarışmada Umut Uzun ikinci, Ulvi Hakan Terzi ise üçüncü oldu.

Adliye bölümünü ziyaret öğrencilere hakim, savcı, yazı işleri müdürü, psikolog, sosyal hizmetler uzmanı, pedagog, infaz koruma memuru ile zabıt katibi gibi meslekler tanıtıldı.

Ayrıca duruşma deneyimi yaşayan öğrenciler hakim ve savcı cübbeleri giyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.