OSTİM Teknik Üniversitesindeki "Ahilik Şurası" sona erdi - Haber 1Haber 1

OSTİM Teknik Üniversitesindeki “Ahilik Şurası” sona erdi

OSTİM Teknik Üniversitesindeki “Ahilik Şurası” sona erdi

05 Aralık 2022 - 15:25

ABONE OL

ANKARA (AA) – Türkiye Yazarlar Birliği, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Hamilik Okulu Vakfı, OSTİM Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi iş birliğiyle düzenlenen "Ahilik Şurası" sona erdi.

Yazarlar Birliğinden yapılan açıklamaya göre organizasyonda, Selçuklu ve Osmanlı coğrafyasının bütün şehir ve kasabalarında varlıklarını sürdüren ahilik teşkilatında, cömertliğin, fedakarlığın, doğruluğun, dürüstlüğün, kalitenin, üretimin, ahlakın, aklın yeri ve önemi konuşuldu.

Türkiye'nin dört bir yanından akademisyen, bilim adamı, iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin konuşmacı olarak katıldıkları Şurada, plaket takdimi ve "Şed Kuşanma" töreni yapıldı.

OSTİM Teknik Üniversitesinde üç gün süren, yedi oturumda tamamlanan Şuranın sonuç bildirisinde, bugünün dünyasında yaşanan insani, iktisadi, siyasi, mali, ahlaki, kültürel krizlere ve sorunlara çözüm için ahiliğin önemine işaret edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.