Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Kırgızistan'da Ata-Beyit Kompleksi'ni ziyaret etti - Haber 1Haber 1

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Kırgızistan'da Ata-Beyit Kompleksi'ni ziyaret etti

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Kırgızistan'da Ata-Beyit Kompleksi'ni ziyaret etti

26 Ocak 2023 - 18:15

ABONE OL

BİŞKEK (AA) – Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Ata-Beyit Ulusal Tarih ve Anıt Kompleksi'ni ziyaret etti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve eşi Aygül Caparova, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ve eşi Ziroat Mirziyoyeva'yı, Uluslararası Manas Havalimanı'nda karşıladı.

Ata-Beyit Ulusal Tarih ve Anıt Kompleksi'ni (Babaların Mezarlığı) ziyaret eden Mirziyoyev, "1916'da yaşanan trajik olaylarda hayatını kaybedenlerin" anısına inşa edilen Ürkün Anıtı'na çelenk koydu.

Rus Çarlığına karşı isyanda ölen Kırgızların anıtını simgeleyen ve ülkede, "1916'da yaşanan trajik olaylarda hayatını kaybedenler" şeklinde anılan Ürkün Anıtı'na çelenk koydu.

Mirziyoyev, yarın kendisi için düzenlenecek resmi törenin ardından baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulunacak.

İki ülke arasında yapılacak anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısının ardından Mirziyoyev'in onuruna resmi akşam yemeği verilecek.

Ata-Beyit Ulusal Tarih ve Anıt Kompleksi, Sovyetler Birliği’nin lideri Josef Stalin'in iktidarı döneminde kurşuna dizilen Kırgız aydınların anısına 2000'de inşa edilmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.