Polonya Büyükelçiliği ve SGDD-ASAM'dan Türkiye'deki Ukraynalı mülteci çocuklara malzeme desteği - Haber 1Haber 1

Polonya Büyükelçiliği ve SGDD-ASAM'dan Türkiye'deki Ukraynalı mülteci çocuklara malzeme desteği

Polonya Büyükelçiliği ve SGDD-ASAM'dan Türkiye'deki Ukraynalı mülteci çocuklara malzeme desteği

18 Ocak 2023 - 12:20

ABONE OL

ANKARA (AA) – Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneğince (SGDD-ASAM) yürütülen "Türkiye'deki Ukraynalı Mülteci Çocuklara Malzeme Desteği Projesi" kapsamında, Türkiye'de ikamet eden Ukraynalı refakatsiz ve kimsesiz çocukların acil giysi ve diğer ihtiyaçları karşılanacak.

SGDD-ASAM'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye'deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı (FRIT) kapsamında, Türkiye'nin mülteci destek çalışmalarına destek veren Polonya, Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan sonra Türkiye’ye gelen Ukraynalı çocuklar için yardım elini uzattı.

Polonya Dışişleri Bakanlığının Polonya Kalkınma İşbirliği tarafından desteklenen proje, Antalya'da ikamet eden ve en savunmasız durumdaki Ukraynalı çocuklara yönelik planlandı. Proje kapsamında 2 bin 300 adet malzeme dağıtımı yapılacak.

Savaşın başlangıcından bu yana 2 bin 700’den fazla refakatsiz çocuğun güvenliği, Ukrayna Büyükelçiliğinin koordinasyonu ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca sağlanıyor.

SGDD-ASAM'ın tespitine göre gıda, sıcak tutacak giysiler, hijyen ve sanitasyon gereçleri bu çocukların ihtiyaç duyduğu malzemelerin başında geliyor.

Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle 8 milyondan fazla Ukraynalı, Polonya sınırını geçerken yaklaşık 1,5 milyon Ukraynalı mülteci ise Polonya’da yaşıyor.

Savaşın başlangıcından bu yana Türkiye’ye gelen ve çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan Ukraynalıların sayısında artış eğilimi izlenirken bunların çoğunluğu Antalya, İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla gibi büyükşehirlerde ikamet ediyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.