Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı Muhtarlar Buluşması düzenledi - Haber 1Haber 1

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı Muhtarlar Buluşması düzenledi

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı Muhtarlar Buluşması düzenledi

14 Ocak 2023 - 14:05

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, temizlikten ulaşıma ve diğer hizmetlere kadar her konuda mahallenin derdini yetkili makamlara ulaştıracak kişinin muhtarlar olduğunu belirterek, "Sizlerin kıymetini bilmezsek, mahallenin dertleriyle dertlenme imkanımız olmaz." dedi.

Partisinin İstanbul il başkanlığınca 1453 İBB Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Muhtarlar Buluşması'na Ankara'daki parti genel merkezinden canlı bağlantıyla katılan Karamollaoğlu, bir rahatsızlığı sebebiyle İstanbul'da muhtarlarla beraber olma imkanına kavuşamadığını söyledi.

Ülkenin ücra bir yerinde bile muhtarların bulunduğunu, her köyde, şehirlerin her mahallesinde mutlaka oranın problemlerini yöneticilere aktaran muhtarlar olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, insanlara en yakın seçilmiş kişiler olan muhtarların, bundan dolayı çok önemli bir mevkileri bulunduğunu belirtti.

Temel Karamollaoğlu, belediye başkanlarının vatandaşın gündelik dertleriyle ilgilenirken en sağlam bilgileri muhtardan aldığını, muhtarların da kendi mahallelerindeki günlük problemler, yol, su, ulaşım, temizlik gibi konularda devreye girdiğini anlattı.

İstanbul'da, Anadolu'daki bazı illerin nüfusu kadar mahallelerin bulunduğunu, böyle bir yerde muhtarlık yapmanın kaymakamlık kadar zor iş olduğunu belirten Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"Devlet olarak muhtarlarımızın bütün problemlerini biliyor, onların bu problemlerini karşılayabilmek için bir çaba gösteriyor muyuz dersek, bunu tam olarak yerine getirdiğimizi söylememiz mümkün değil. Birçok mahallede muhtarların bürosu bile yok. Aradan epeyce bir zaman geçti, şu sıralarda muhtarlarımıza bu imkanların tanınmış olabileceğini ümit ediyorum. Ama bu imkanlar eğer bazı mahallelerimizde yoksa süratle bu ihtiyaç giderilmeli. Nüfusun çok kalabalık olduğu yerlerde mutlaka muhtarlarımıza bazı imkanlar tanınmalı. İmkan dediğimiz zaman ücret yönünde de çünkü bir makam aracınız yok, kendi aracınızı kullanacaksınız bir yere gidiyorsanız. Birtakım problemlerin yazılmasını siz yapmak mecburiyetindesiniz. Bütün bunları daha geniş kapsamlı ele alabilmeniz ancak size tahsis edilen imkanlar nispetinde olur. Muhtarlarımıza yardımcı personelin özellikle kalabalık mahallelerde tahsis edilmesi çok önemlidir. Bunun için muhtarlara doğrudan doğruya bir kaynak da tahsis edilebilir, bir personel de tahsis edilebilir. Kaynak verilirse muhtarlarımız kendi personellerini kendileri belirlerler. Ücretlerini kendileri vasıtasıyla ödemiş olurlar."

– "Dertlerinizi paylaşmak, sizinle beraber hizmet etmek belediyelerin itibarını artırır"

Temel Karamollaoğlu, belediye başkanlarının muhtarlarla en çok muhatap olan insanlar olduğunu, çünkü günlük problemlerin genelde belediye hizmetleriyle alakalı yaşandığını aktararak, "Temizlik işinden başlayın, ulaşıma, diğer hizmetlere kadar her konuda mahallenin derdini yetkili makamlara ulaştıracak olan muhtarlarımızdır. Sizlerin kıymetini bilmezsek, mahallenin dertleriyle dertlenme imkanımız olmaz." dedi.

Bu kadar hızla büyüyen bir kentte, muhtarlara çok daha büyük görev düştüğünün altını çizen Karamollaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu ihtiyaçlarının giderilmesi bağlamında sizlere gerekli desteğin verilmesine ihtiyaç var. Bunu nasıl sağlayacağız dersek, doğrudan doğruya sizlerle irtibat kurarak. Uzaktan bu konunun farkına varmak başka, bu konunun içinde yaşayan muhtarların derdini bilerek, onların ihtiyaçlarını giderecek imkanları onlara tahsis etmek başka bir şey. Bundan dolayı sizinle beraber olmak, dertlerinizi paylaşmak, sizinle beraber hizmet etmek belediyelerin halk nezdinde de itibarını kesinlikle artırır. Belediye meclislerinde bu sık sık gündeme geliyor. Belediye meclislerinde muhtarlar da bulunsa kendi mahalleleriyle ilgili konularda fikirlerini beyan etseler doğru olur mu? Şimdi, bin civarında muhtarımız var İstanbul'da. Bin kişilik ayrı bir ekibi oluşturmak, bunu belediye meclisine dahil etmek oldukça zor bir iş. Ama muhtarlarımız kendileri bir araya gelerek, belediye meclislerinin çalışmalarını takip etmek üzere görevlendirilirlerse o zaman belediyelerin hizmetleriyle ilgili çok daha ciddi katkılarınız olur diye düşünüyorum. Çünkü sizler vatandaşla belediye arasındaki en önemli resmi iletişim müessesesi sayılırsınız. Bundan dolayı muhtarlarımıza gerekli imkanlar mutlaka sağlanmalı."

Programa, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Selami Aykut, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta ile farklı ilçelerden muhtarlar katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.