Sadakataşı Derneğinden İdlib'e yardım - Haber 1Haber 1

Sadakataşı Derneğinden İdlib'e yardım

Sadakataşı Derneğinden İdlib'e yardım

16 Eylül 2022 - 14:55

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Sadakataşı Derneği, milyonlarca mültecinin yaşadığı İdlib'e gıda ve giyim yardımı ulaştırdı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, yardım çalışmaları kapsamında İdlib'de bulunan Sadakataşı ekibi kamplarda yaşayan mülteci ailelere yaşam paketi, bebek bisküvisi ve un götürdü.

Kamplarda temel hizmetlerden mahrum yaşayan 200 mülteci aileye terlik, sandalet, tişört ve iç çamaşırından oluşan yaşam paketi dağıtıldı. Yardım çalışmalarının devamında da 300 aileye bebek bisküvisi ulaştırıldı. Ekmek üretiminin kısıtlı olduğu bölgede 1000 aileye ise un dağıtımı yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sadakataşı Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Hasbal, milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapan İdlib'de altyapının çökmüş durumda olduğunu, bölgede yaşayan mültecilerin en temel insani ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirtti.

Hayırseverler, derneğin başlattığı İdlib yardım kampanyasına "www.sadakatasi.org.tr" adresinden bilgi alarak destekte bulunabiliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.