Şanlıurfa'da tarihi eser operasyonunda 6 heykel, 2 bin 104 sikke ele geçirildi - Haber 1Haber 1

Şanlıurfa'da tarihi eser operasyonunda 6 heykel, 2 bin 104 sikke ele geçirildi

Şanlıurfa'da tarihi eser operasyonunda 6 heykel, 2 bin 104 sikke ele geçirildi

09 Ocak 2023 - 10:35

ABONE OL

ŞANLIURFA (AA) – Şanlıurfa'da düzenlenen tarihi eser operasyonunda, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 6 bronz heykel, 2 bin 104 sikke, 4 bilezik, 19 obje ve mumdanlık ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen "tarihi eser kaçakçılığı" çalışmaları kapsamında, bir kişinin elindeki tarihi eserleri satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaşıldı.

Şüphelinin tarihi eserleri satmak için aracıyla bir başka noktaya naklettiğini tespit eden ekipler, düzenledikleri operasyonda otomobili durdurdu.

Araçta yapılan aramada, Roma ve Bizans dönemlerine ait 5-6 santimetre uzunluğunda 6 bronz heykel, bronz ve gümüş 2 bin 104 sikke, 4 bilezik, çeşitli figürlerde 19 obje ve mumdanlık ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.