Saraybosna'da "Vatan ve İstiklal Aşığı bir Şair: Mehmet Akif Ersoy" konferansı düzenlendi - Haber 1Haber 1

Saraybosna'da “Vatan ve İstiklal Aşığı bir Şair: Mehmet Akif Ersoy” konferansı düzenlendi

Saraybosna'da “Vatan ve İstiklal Aşığı bir Şair: Mehmet Akif Ersoy” konferansı düzenlendi

12 Ocak 2023 - 16:45

ABONE OL

SARAYBOSNA (AA) – Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, "Vatan ve İstiklal Aşığı bir Şair: Mehmet Akif Ersoy" konferansı yapıldı.

Konferans, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Saraybosna Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirildi.

Üniversitenin Felsefe Fakültesinde yapılan "Vatan ve İstiklal Aşığı bir Şair: Mehmet Akif Ersoy" konferansına, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Albay Mustafa Sıtkı Tatar, Saraybosna YEE Müdürü Mehmet Akif Yaman, Felsefe Fakültesi Öğretim Üyesi Edina Nurikic, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Öğretim Görevlisi Türkan Topcu ve öğrenciler katıldı.

Nurikic, burada yaptığı konuşmada, "Bugünkü konumuz; 'Mehmet Akif Ersoy'un Balkanlar'daki Yansımaları', şiirlerinde Balkanlar'ı nasıl algıladığı ve o dönemde Balkanlar'da yaşanan haksızlıklara karşı nasıl mücadele ettiği." dedi.

Topcu da "Bugün, Mehmet Akif Ersoy'u anmak için bir araya geldik. Saraybosna'da böyle bir etkinliğin yapılması elbette çok değerli çünkü Mehmet Akif Ersoy sadece Türkiye için değil diğer milletler için de önemli isimlerden birisi." ifadesini kullandı.​​​​​​​

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.