Savaş mağduru çocuklar, yaşadıkları dramı tiyatro sahnesine taşıdı - Haber 1Haber 1

Savaş mağduru çocuklar, yaşadıkları dramı tiyatro sahnesine taşıdı

– Savaş sırasında vücutlarında oluşan yara ve yanıkların tedavisi için Türk Kızılay tarafından Türkiye’ye getirilen Suriyeli ve Iraklı çocukların rol aldığı Siyahtan Pembeye isimli oyun, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı

Savaş mağduru çocuklar, yaşadıkları dramı tiyatro sahnesine taşıdı

25 Mart 2022 - 12:40

ABONE OL

ANKARA (AA) – Türkiye'de tedavileri süren bir grup Suriyeli ve Iraklı savaş mağduru çocuk, gerçek hayat hikayelerini "Siyahtan Pembeye" tiyatro oyunuyla sahneye taşıdı.

Savaş sırasında vücutlarında oluşan yara ve yanıkların tedavisi için Türk Kızılay tarafından Türkiye'ye getirilen Suriyeli ve Iraklı çocukların moral, motivasyon ve rehabilitasyonlarına katkı sağlamak amacıyla Ala Hayat Minik Masumlar Derneğince (AHMİMDER) etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda, Nazım Hikmet Kültür Merkezi Genco Erkal Salonu'nda sahnelenen ve savaş mağduru çocukların aileleriyle birlikte ülkelerinde yaşadığı zorluklarla Türkiye'ye uyum süreçlerinin anlatıldığı oyunda, müzik ve dans gösterileri de yer aldı.

Senaryosunu Ayşegül Aksu'nun yazdığı, yönetmenliğini Bayram Kaygusuz'un yaptığı oyuna yoğun ilgi gösteren Başkentli tiyatroseverler, zaman zaman göz yaşlarını tutamadı.

Gösterinin sonunda, oyuna katkı veren isimlere AHMİMDER tarafından plaket verildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.