Şehit yakınlarından İYİ Partili Türkkan'a siyah çelenkli tepki - Haber 1Haber 1

Şehit yakınlarından İYİ Partili Türkkan'a siyah çelenkli tepki

Şehit yakınlarından İYİ Partili Türkkan'a siyah çelenkli tepki

09 Kasım 2021 - 18:15

ABONE OL

ANKARA (AA) – Şehit Anne, Baba ve Kardeşleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın, Bingöl'de bir şehit yakınına küfretmesine, Genel Merkez binasının yakınına siyah çelenk koyarak tepki gösterdi.

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan şehit yakınları, polis eşliğinde İYİ Parti Genel Merkez binasının karşısındaki yaya kaldırımına alındı.

Burada grup adına basın açıklaması yapan dernek üyesi İsmail Kayadibi, Lütfü Türkkan'ın o küfrü sadece o şehit yakınına değil, tüm Türk milletine ve şehit yakınlarına ettiğini söyledi.

Bu hakarete sessiz kalmayacaklarını belirten Kayadibi, "Şehit yakınının boynunu sıkan, namusuna dil uzatan, insanlıktan nasibini almamış, kendini adam sayarak gezen bu şahsı başta Cenabı Allah'a ve yüce Türk milletine şikayet ediyoruz." dedi.

Türkkan'ın makam korkusundan dolayı sadece İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den özür dilediğini öne süren İsmail Kayadibi, şunları kaydetti:

"Bu hakareti edenlere lanet olsun. Bu hakareti sinesine çeken, cezalandırmayan Genel Başkanın zihniyetine de yazıklar olsun. Biz şehit babaları olarak, tüm şehit yakınlarından ve tüm milletimizden ricamız, bu namus fukarası ve ona sahip çıkan zihniyet cezalandırılana kadar sessiz kalmayalım. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Kimsenin hiçbir şehit yakınına kötü söz söylemesine müsaade etmiyoruz. O söylediği sözü de bütün şehitlerin anne ve babaları olarak kendisine iade ediyoruz."

Şehit yakınları, daha sonra üzerinde dernek isminin yazılı olduğu siyah çelengi kaldırıma bıraktı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.