Silivri Belediyesi besicilere ücretsiz mısır silajı dağıttı - Haber 1Haber 1

Silivri Belediyesi besicilere ücretsiz mısır silajı dağıttı

Silivri Belediyesi besicilere ücretsiz mısır silajı dağıttı

08 Ekim 2021 - 19:10

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Silivri Belediyesi, "Çiftçiye Destek Projesi" kapsamında bin besiciye ücretsiz mısır silajı dağıttı.

Belediye tarafından hayvan yemi olarak kullanılmak üzere ekilen mısır silajları, 500 tonluk hasadın ardından paketlenerek, çiftçilere dağıtıldı.

Danamandıra Mahallesi'nde düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Mısır tohumu dağıtmıyoruz, mısır tohumu ekiyoruz, gübreliyoruz, çapalıyoruz, suluyoruz, hasat ediyoruz, biçiyoruz ve paketliyoruz. Büyükbaş hayvanın yiyebileceği besin değeri yüksek kaba yem ihtiyacını karşılayacak boyuta getirip, 1000 çiftçimize 500'er kiloluk dilimlerle, ücretsiz bir şekilde dağıtıyoruz." diye konuştu.

Mısır silajı alan besici Müjgan Dalgın ise Silivri Belediyesine teşekkür ederek, "Tohumlarımızı ve silajlarımızı aldık. Silivri'nin en uzak köyü ama bize yardım ettiği için başkanımıza teşekkür ediyoruz. Hayvancılığa devam edeceğiz." dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.