Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Rusya'nın Belgrad Büyükelçisi ile görüştü - Haber 1Haber 1

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Rusya'nın Belgrad Büyükelçisi ile görüştü

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Rusya'nın Belgrad Büyükelçisi ile görüştü

06 Haziran 2022 - 15:15

ABONE OL

BELGRAD (AA) – Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Rusya'nın Belgrad Büyükelçisi Aleksandar Bocan-Harcenko'yu kabul etti.

Sırbistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Vucic ve Büyükelçi Bocan-Harcenko'nun, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, bazı ülkelerin uçağına hava sahası engeli koyması nedeniyle iptal olan Sırbistan ziyareti hakkında konuştuğu belirtildi.

Bocan-Harcenko'nun ziyaretin iptal sebebinin bazı ülkelerden hava sahası izni alınamaması olduğunu söylediği aktarıldı.

Açıklamada, Vucic'in görüşmede, Lavrov'un ziyaretinin iptal olmasından duyduğu memnuniyetsizliği ve ülkesinin "her şeye rağmen" siyasi kararlar almada bağımsızlığını koruyacağını, tüm ülkelerle geleneksel dostluk ilişkilerini muhafaza ederek Avrupa Birliği (AB) yolunda ilerleyeceğini dile getirdiği kaydedildi.

Vucic'in tüm dünya için "barış, iş birliği ve diyalog" dilediği belirtildi.

Öte yandan Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakovic ile Rus mevkidaşının görüşmesinin kısa sürede gerçekleştirileceği bilgisi paylaşıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.