Sivas'ta kar yağışı etkili oldu - Haber 1Haber 1

Sivas'ta kar yağışı etkili oldu

Sivas'ta kar yağışı etkili oldu

01 Aralık 2021 - 12:40

ABONE OL

SİVAS (AA) – Sivas'ın yüksek kesimlerinde ve bazı ilçelerine kar yağdı.

Kentte sabah saatlerinde başlayan sağanak, kara dönüştü. Kar yağışının ardından kentin yüksek kesimleri beyaza büründü. Kar yağışı Hafik ve Ulaş ilçelerinde de etkili oldu.

Hafik ilçesinde bulunan ve kuraklığın ardından su seviyesi düşen Pusat-Özen Barajı çevresi de kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı.

Pusat köyü sakinlerinden Nazım Cörüt, yaz döneminde kuraklık nedeniyle baraj suyu seviyesinin ciddi manada düştüğünü söyledi. Cörüt, kar yağışının mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Su nimettir, şifadır. İnşallah bu sene baraj dolacak." dedi.

Kar yağışı, Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde de etkili oldu. Merkezde kar kalınlığı 10 santimetre ölçüldü.

Kente 58 kilometre uzaklıktaki kayak merkezinde, 2 bin 226 ile bin 636 metrelik iki telesiyej, 804 metrelik teleski, değişik uzunluklarda kayak pistleri, kızak pisti, yürüyen bant ve t-bar gibi mekanik tesisler ile otel, kafe ve restoran bulunuyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.