"Spina bifida" ve "hidrosefali" hastası minik Devran'ın futbol hayali gerçek oldu - Haber 1Haber 1

“Spina bifida” ve “hidrosefali” hastası minik Devran'ın futbol hayali gerçek oldu

“Spina bifida” ve “hidrosefali” hastası minik Devran'ın futbol hayali gerçek oldu

13 Ocak 2023 - 20:31

ABONE OL

ANKARA (AA) – Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan, beyinde aşırı sıvı birikmesi (hidrosefali) ve halk arasında "ayrık omurga" olarak bilinen "spina bifida" hastası 7 yaşındaki Devran Özkurt, futbolcularla buluşarak hayalini gerçekleştirdi.

Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Engin Altun'ndan evinde ders alan ilkokul 1. sınıf öğrencisi Özkurt'un futbolcu olma hayalinden haberdar olan Çubukspor 1959 Futbol Kulübü Başkanı Ramazan Durut ve futbolcular harekete geçti.

"13 Ocak Hayallerini Gerçekleştirme Günü" kapsamında, dedesi Şerafettin Özkurt ile evinden alınan minik Devran, Çubuk Şehir Stadı'na gelerek kendisi için organize edilen idmanda futbolcuları izledi.

Devran'a forma, atkı ve top hediye eden Durut, antrenörler ve futbolcular, çocuğun mutluluğuna ortak oldu.

Durut, AA muhabirine, kendilerinin de Devran kadar mutlu olduklarını dile getirdi.

Minik Devran'ı mutlu etmeye çalıştıklarını anlatan Durut, "Bu özel günde bizlerle oldu. Kendisine çeşitli hediyeler verdik. Hepimiz engelli adayıyız, bunu unutmamak gerekiyor. İnşallah Devran ile sağlıklı günlerde hep birlikte olacağız. Devran'ı tüm maçlarımıza bekliyoruz." diye konuştu.

Sürprizin kendisini mutlu ettiğini söyleyen Devran, "İyiyim, çok mutluyum. Şu an hayalimi gerçekleştirdim." dedi.

Dede Özkurt da torunu için yapılan etkinlik dolayısıyla kulüp yöneticilerine ve futbolculara teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.