Tacikistan, BDT ülkelerinden Afganistan kaynaklı tehditlerle mücadelede koordinasyon istedi - Haber 1Haber 1

Tacikistan, BDT ülkelerinden Afganistan kaynaklı tehditlerle mücadelede koordinasyon istedi

Tacikistan, BDT ülkelerinden Afganistan kaynaklı tehditlerle mücadelede koordinasyon istedi

15 Ekim 2021 - 19:05

ABONE OL

TAŞKENT (AA) – Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerine Afganistan'dan kaynaklanan tehditlerle mücadelede koordinasyonu güçlendirme çağrısında bulundu.

BDT ülkeleri liderler zirvesine çevrimiçi katılan Rahman, Afganistan’daki durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Rahman, Afganistan'da meydana gelen askeri-siyasi ve insani krizin BDT ülkelerinin güvenliğine ciddi tehdit oluşturduğunu kaydederek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin terör örgütü ilan ettiği Taliban'ın iktidara gelmesinin bu ülkedeki durumu daha da karmaşık hale getirdiğini belirtti.

Rahman, bu bağlamda, Afganistan'dan kaynaklanan tehdit ve tehlikelere karşı mücadelede BDT ülkelerinin kolluk kuvvetlerinin daha yakın koordinasyonuna ihtiyaç duyduğunu belirterek, BDT ülkelerini Afganistan'dan kaynaklanan tehditlerle mücadelede koordinasyonu güçlendirmeye çağırdı.

Terör, aşırılık, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı, siber suçlar ve sınır ötesi organize suçlarla mücadelenin BDT ülkeleri için bir öncelik olmaya devam ettiğini aktaran Rahman, geçen yıl Tacikistan'ın BDT ülkeleri topraklarında yasaklanan terörist ve aşırıcılık yanlısı örgütlerin yer aldığı tek bir listenin oluşturulmasına yönelik önerisinin ortaklaşa hayata geçirilmesinin önemini vurguladı.​​​​​​​

​​​​​​​

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.