TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, GAZİRAY Banliyö Projesi'ni inceledi - Haber 1Haber 1

TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, GAZİRAY Banliyö Projesi'ni inceledi

TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, GAZİRAY Banliyö Projesi'ni inceledi

06 Haziran 2022 - 19:35

ABONE OL

GAZİANTEP (AA) – TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, Gaziantep'te kent içi ulaşımdaki sorunu çözecek, yerli ve milli tramvayların kullanılacağı GAZİRAY Banliyö Projesi'ni inceledi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, TCDD Genel Müdürü Akbaş, ekibiyle projenin saha incelemesini yaptı, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yer aldığı Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya katıldı.

Sunumların eşliğinde projenin son durumun konuşulduğu toplantıda, yıl içinde hizmete girecek projenin sağlayacağı avantajlar ele alındı.

Akbaş, toplantıda, projenin 16 istasyona sahip, 25,5 kilometre ve 2 hattı banliyö, 2 hattı ise hızlı trene sahip olduğunu belirtti.

Projede yüzde 95 seviyesine gelindiğini, hızlı tren setinin Gaziantep'e gönderildiğini ve tren ölçümlerini gerçekleştirdiklerini aktaran Akbaş, "Sistemlerde hiçbir sıkıntı yok. 5 Mayıs itibarıyla da sinyal test ve sertifikasyon çalışmalarına başlamış durumdayız. Dün hattı inceleyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile toplantı gerçekleştirdik. İşletmeye yönelik nelerin yapılması gerektiği ve eksik olan konu başlıkları hakkında konuştuk. Bu yolda tamamlanması gereken hususlara ilişkin talimatlar verdik." ifadelerini kullandı.

Akbaş, Gaziantep'e 112 kilometrelik demir yolu daha kazandırdıklarına işaret etti.

Türkiye ölçeğinde de şu ana kadar 13 bin 22 kilometre demir yolu olduğunu anlatan Akbaş, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl bakanlığımızca açıklanan 2053 hedefi ise Türkiye'deki mevcut demir yolu ağının 28 bin 500 kilometreye çıkarmak. Yani şu anda var olan demir yolunun, demir yolu kadar yeni yol yapıp üzerine de yaklaşık 2 bin 500 kilometre daha demir yolu yapmamız gerekiyor. Çok büyük bir rakam. Yeni yapılacak hatlar, hızlı tren ve yüksek hızlı trenden oluşuyor. İleride bu doğrultuda yapacağımız 15 bin 500 kilometrelik hattın 4 bin 714 kilometresinin inşasına devam ediliyor. Bu rakamın 4 bin 400 kilometresi yüksek hızlı tren hatlarından oluşuyor. Hem yolcu hem de yük taşımacılığı yapacak bu 4 bin kilometrelik tren hattının projesi tamamlandı. Bunun yanı sıra 5 bin 500 kilometrelik bir devam eden bir demir yolu hattımız daha bulunuyor. Zaten biz bu projeleri nihayete erdirdiğimiz zaman 2053'e hedefine yani 28 bin 500 kilometrelik demir yolu ağına sahip olacağız."

Başkan Fatma Şahin ise GAZİRAY ile çok heyecanlı olduklarını anlatarak, "GAZİRAY, 10 yıllık hayalimizdi. Bu projede bütün bakanlarımızın çok emeği oldu. Projede sona gelindi. Bütün denemeler hızlı bir şekilde tamamlanıyor. İnşallah bu yılın içerisinde günde 50 bin kişiyi taşıyacak altyapıyı tamamlamış olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.