TDP Genel Başkanı Sarıgül, partisinin 2023 vizyonunu açıkladı: - Haber 1Haber 1

TDP Genel Başkanı Sarıgül, partisinin 2023 vizyonunu açıkladı:

– “Bizim birinci önceliğimiz eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak olacak. Fabrika sahibinin çocuğu, hangi okula gidiyorsa fabrikada çalışan işçimizin çocuğu da aynı okula gidecek”

TDP Genel Başkanı Sarıgül, partisinin 2023 vizyonunu açıkladı:

01 Ocak 2023 - 17:50

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Bizim birinci önceliğimiz, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak olacak. Fabrika sahibinin çocuğu, hangi okula gidiyorsa fabrikada çalışan işçimizin çocuğu da aynı okula gidecek." dedi.

Şişli'deki bir otelde düzenlenen programda partisinin 2023 vizyonunu açıklayan Sarıgül, toplumsal barış için Cumhuriyet'in 100'üncü yılında genel af önerdiklerini söyledi.

"Gelin Cumhuriyetimizin 100. yılına yeni, umut dolu bir başlangıç yapalım. Büyük bir af getirelim" diyen Sarıgül, "Bu affın adı 'Cumhuriyet Affı' olsun. Cumhuriyetimizin 100. yılında cezaevlerindeki umudunu yitirmiş insanlara yeni bir başlangıç hakkı verelim. Bizim barışmaya ihtiyacımız var. Bir büyük affa ihtiyacımız var. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında yüzde 100 barış, yüzde 100 af diyoruz. Bu af çıkana kadar yine cezaevleri önünde olacağım." ifadesini kullandı.

İktidar olmaları durumunda yapacaklarını sıralayan Sarıgül, "Çünkü biz elitlerin değil milletin partisiyiz. Elektrik ve doğal gaz kullanmak insanlık hakkıdır. Vatandaş bu faturaların altından kalkamıyor. Bu iş kar amaçlı olamaz. Elektrik ve doğal gaz dağıtım işini, devletin bünyesine alacağız." sözlerini sarf etti.

Sarıgül, iktidar olduklarında et, süt, yumurta, un, yağ, şeker, bebek bezi, bebek maması, bakliyat gibi 10 kalem temel ihtiyaç maddesinde fiyatları sabitleyeceklerini belirterek, "Mütevazı konutlarda kullanılan elektrik, doğal gaz ve sudan vergi almayacağız. Bizim birinci önceliğimiz eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak olacak. Eğitim parasız olacak. Fabrika sahibinin çocuğu, hangi okula gidiyorsa fabrikada çalışan işçimizin çocuğu da aynı okula gidecek." diye konuştu.

Çiftçiye alım garantisi vereceklerini vurgulayan Sarıgül, "Çiftçinin para kazanmasını sağlayacağız. Çiftçiye ucuz gübre, ucuz mazot, ucuz elektrik vereceğiz. Çiftçilerin bankalara, tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının faizlerini sıfırlayacağız. Polislerin çalışma koşullarını düzelteceğiz. Staj ve çıraklıkta geçen sürelerin emeklilik hizmetine sayılmasını sağlayacağız. Askerlik yapanların SGK primlerini ödeyeceğiz. İnfaz koruma memurlarını, 'emniyet hizmetleri' sınıfına dahil edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Program, konuşmaların ardından Sarıgül ve davetlilerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.