TDPV Türk Dünyası Gençlik Konseyi, Anıtkabir'i ziyaret etti - Haber 1Haber 1

TDPV Türk Dünyası Gençlik Konseyi, Anıtkabir'i ziyaret etti

TDPV Türk Dünyası Gençlik Konseyi, Anıtkabir'i ziyaret etti

14 Ocak 2023 - 17:20

ABONE OL

ANKARA (AA) – Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı (TDPV) Türk Dünyası Gençlik Konseyi Başkanı Ramazan İzol, Türkmenistan Devlet Üniversitesi Rektörü Rahman Odekov ve Türk dünyasından Türkiye'ye gelen yüksek lisans ve doktora öğrencileri, Anıtkabir'i ziyaret etti.

İzol ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu.

Türk Dünyası Gençlik Konseyi Başkanı İzol, Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

İzol, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Öncelikle Türkiye Yüzyılı Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı bizler için yepyeni ufuklara yelken açacak bir yüzyıl olacaktır. Bu yüzyılda büyük vazife, biz Türk dünyasındaki gençlere düşmektedir.

Bildiğiniz üzere bu zamana kadar Türk devletlerini yıkan hiçbir devlet olmamıştır. Bizler, bir tehlike gördüğümüzde devleti yıkmış ve yeni devletler kurmuşuzdur. Bu sebeple Kara Kuvvetlerimizin armasında da 'Kuruluş Tarihi M.Ö 209. Yılı' yazar. Dünyada hangi ülkenin kara kuvvetlerinin 2232. yılı kutlanmaktadır? Bu sebeple Metehan’dan bu zamana kadar kurulan 16 devlet de bizimdir.

Gazi Mustafa Kemal’in kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti ile 17 büyük devlet kurmuş şanlı bir ceddin evlatlarıyız. Tarihi bir dönüm noktası olan 12 Kasım 2021 tarihinde kurulan Türk Konseyi, Türk Devletleri Teşkilatı olarak adının değiştirilmesi, karanlıkta kalmış Türk’ün yitik evlatlarına ışık olmuştur. Diriliş meşalesi yakılmış, birlik için büyük adımlar atılmıştır.

İşte tam da bu noktada Türk Dünyası Gençlik Konseyi kurulmuştur. Amacımız büyüklerimizin kurduğu bu teşkilatı ileride devir alarak daha ileriye taşımaktır. Bu yüzyıl bizim nazarımızda Türk dünyasının yükseliş yüzyılıdır ve ileride biz gençlere emanettir. Emanete sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Sizler bu Türk dünyasının ilimli, bilinçli, inançlı gençlerisiniz ve Türk dünyasının geleceğini birlikte inşa edeceğiz, bu dava için yaşayacağız ve gerekirse şehit düşeceğiz. Geri durmayan güçlü Türk dünyası gençliği olarak Gazi Mustafa Kemal’in huzurunda ahdimizi yeniliyoruz."

İzol ve beraberindekiler, daha sonra merdivenlerde hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.