TİKA, Libya’da şehit yakını kadınlara yönelik eğitim merkezi kurdu - Haber 1Haber 1

TİKA, Libya’da şehit yakını kadınlara yönelik eğitim merkezi kurdu

TİKA, Libya’da şehit yakını kadınlara yönelik eğitim merkezi kurdu

27 Ekim 2022 - 18:00

ABONE OL

TRABLUS (AA) – Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Libya’nın Misrata kentinde, “Evet Vatanım İnsan Hakları ve İnsani Destek Derneği” iş birliğiyle şehit yakını kadınlar için dikiş – nakış kursu ve eğitim faaliyetlerinin düzenleneceği bir merkez kurdu.

Türkiye’nin Misrata Başkonsolosu Gürkan Gürmeriçliler, merkezin açılışında yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütlerinin halkın nabzını tutan en önemli kurumlar olduğunu belirtti. Kurulan merkezin önerine değinen Gürmeriçliler, "Bu güzel başlangıcı bir fırsat olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

TİKA Libya Koordinatörü Gıyaseddin Karatepe de Libya’daki iç savaşta Misrata kentinin yüzlerce şehit verdiğini söyledi.

Karatepe, şehit yakını kadınlara yönelik “Hünerli eller eğitim merkezi” bünyesinde dikiş-nakış kursu, çok amaçlı sınıf ve kreşin donanımı için destek sağladıklarını bildirdi.

Söz konusu merkezin Mısratalı kadınların aile bütçesine katkı sağlamalarına vesile olacağının altını çizen Karetepe, bununla kadınların mesleki beceri kazanmaları ve kendilerini geliştirmelerinin yanı sıra sosyal hayata aktif katılımlarının da hedeflendiğini vurguladı.

Kurulan dikiş nakış atölyesine dikiş ve overlok makinesi ile buharlı ütü gibi çeşitli makine ve gerekli malzemeler ile merkezdeki kreş için de masa, sıra ve mobilya ile ofis malzemeleri, dizüstü bilgisayar ve çocuk oyun alanın malzemesinin TİKA tarafından temin edildiği kaydedildi.

Açılış törenine Türk yetkililer ile Libya Devlet Denetim Kurulu Başkanı Muhammed eş-Şanti, Misrata Belediye Başkanı Mahmud es-Skutri ve Misrata Kızılay Başkanı Fethi Ebu Şeale katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.