“Tıraşsız çocuk kalmayacak" diyerek köylerin yolunu tuttular - Haber 1Haber 1

“Tıraşsız çocuk kalmayacak” diyerek köylerin yolunu tuttular

“Tıraşsız çocuk kalmayacak” diyerek köylerin yolunu tuttular

05 Ekim 2021 - 13:15

ABONE OL

AĞRI (AA) – Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaşayan berber Oktay Sekirden, ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak için köylere giderek çocukların saç tıraşını ücretsiz yapıyor.

İnegöl Caddesi'nde iş yeri bulunan berber Oktay Sekirden, okulların açılmasıyla ihtiyaç sahibi ve imkanı olmayan öğrencilere destek için çalışma başlattı.

İş yerinin camına "Eğitime destek amaçlı bir ay boyunca tüm öğrencilere ücretsiz tıraş hizmeti verilmektedir" yazılı afiş asan Sekirden, beraber çalıştığı ve kendisi gibi berber olan 5 kişilik ekibiyle köy okullarını da gezerek öğrencilerle bir araya geliyor.

Gerek iş yerinde gerekse köylerde herhangi bir ücret almadan şu ana kadar yaklaşık 50 çocuğun saç tıraşını yapan Sekirden, AA muhabirine, bu tarz sosyal duyarlılık projelerini hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi.

Öğrencilerin saç bakımını yaparken yorulmadıklarını ve onların mutlu olmasının kendilerine yettiğini belirten Sekirden, "Bu çalışmayı ihtiyaç sahibi ailelerin öğrencileri için hayata geçirdik. Okulların eğitime başlamasıyla iş yerimin önünden çocukların geçtiğini gördüm ve bazılarının saç tıraşı olmadığını fark ettim. Bunun üzerine bu kampanyayı başlattık." diye konuştu.

– Hem kendileri hem öğrenciler mutlu

Sekirden, gittikleri köylerde çocukların kendilerine adeta kucak açtığını vurgulayarak, kampanya süresince daha çok sayıda öğrencinin saç bakımını yapmak için büyük gayret gösterdiklerini söyledi.

Kampanyayla hem kendilerinin hem de öğrencilerin mutlu olduğunu dile getiren Sekirden, şunları kaydetti:

"Çocukken biz de bu şartlarda yaşadık. Çocukluğumuzda 'keşke bizi de köyde tıraş etseler' diyorduk. Saç bakımı yaparken çok mutlu oluyoruz ama çocukların mutluluğu bizim için daha önemlidir. Kampanyamız bir ay devam edecek. Allah'ın izniyle ilçede tıraş olmayan öğrenci kalmayacak. Çocukları istedikleri şekilde tıraş ediyoruz ve fön çekiyoruz. Yeter ki çocuklar mutlu olsun. Kız çocuklarının saç bakımı için de kadın kuaförleri bu kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz."

İş yerinde beraber çalıştığı arkadaşlarının da kendisine destek verip öğrencilerin saç bakımını yaptığını aktaran Sekirden, çalışmanın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, aileler ve öğretmenlerce de olumlu karşılandığını sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.