Tiyatrokare'nin "Bellek Oyunları" izleyiciyle buluştu - Haber 1Haber 1

Tiyatrokare'nin “Bellek Oyunları” izleyiciyle buluştu

– İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında Beyoğlu Ses Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen performansta “Araf”, “Hikaye Satıcısı”, “İkiz”, “Gişecinin Sesi” ve “Ses 1885 Bellek Oyunları” tiyatroseverlerin beğenisine sunuldu

Tiyatrokare'nin “Bellek Oyunları” izleyiciyle buluştu

22 Kasım 2022 - 20:45

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 26. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında Tiyatrokare tarafından 5 oyun sahnelendi.

Kent belleğine katkıda bulunmak ve tiyatroda kuşaklararası iletişimi güçlendirmek amacıyla hazırlanan "Bellek Oyunları" performansları Beyoğlu Ses Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi.

Nedim Saban'ın yazıp yönettiği "Araf", Dr. Ziyad Guluzade'nin yazıp Dr. Kerim Emre Özerden'in yönettiği "Hikaye Satıcısı", Nedim Saban'ın yazıp Erdinç Doğancı'nın yönettiği "İkiz", Feyza Özgen Şeker'in yazıp yönettiği "Gişecinin Sesi" ve Nedim Saban'ın öğrencileriyle geliştirdiği "Ses 1885 Bellek Oyunları" festival kapsamında tiyatroseverlerin beğenisine sunuldu.

– "Bu mekana her geldiğinizde bir anı bırakıyorsunuz"

Gösterinin ardından sahneye çıkarak izleyicilere hitap eden Nedim Saban, festival kapsamında mekan hafızası üzerine denemeler yaptıklarını belirterek, "Siz de bu mekana her geldiğinizde buraya bir anı bırakıyorsunuz. Bugün de çok güzel bir anı bıraktınız." dedi.

İki gündür mekan hafızaları üzerine Muhsin Ertuğrul ve Ses Tiyatrosu'nda çalışmalarını sahnelediklerini ifade eden Saban, oyunlarda rol alan isimleri sahneye davet ederek, oyunculara, ekibe ve oyuna katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Dün de Harbiye Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda Nedim Saban'ın yazıp yönettiği "Oyuncu Koçu", Feyza Özgen Şeker’in yazıp yönettiği "Kapalı Gişe" ve Nedim Saban’ın tasarladığı "Muhsin Ertuğrul Bellek Oyunları" oyunları sahnelenmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.