Togg'un renklerinden birine "Oltu" ismi verilmesi Erzurumluları mutlu etti - Haber 1Haber 1

Togg'un renklerinden birine “Oltu” ismi verilmesi Erzurumluları mutlu etti

Togg'un renklerinden birine “Oltu” ismi verilmesi Erzurumluları mutlu etti

31 Ekim 2022 - 14:25

ABONE OL

ERZURUM (AA) – Türkiye'nin vizyon projeleri arasında yer alan akıllı otomobil Togg'un renklerinden birine "Oltu siyahı" ismi verilmesi, Erzurum'da sevinçle karşılandı.

Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, AA muhabirine, Togg'un tanıtım renklerine verilen isimlerin arasında Oltu'nun yer almasının, yurt içinde ve dışında yaşayan Oltuluları gururlandırdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Togg yöneticilerine, ilçeye sağladıkları katkı için teşekkür eden Taşçı, TOGG Gemlik Kampüsü Açılış Töreni'ninde Oltu ismini duymanın bile kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Araca verilen ismin ilçeye, tanıtıma ve Oltu taşı işletmecilerine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Taşçı, "Çok mutluyuz. Bu mutluluğumuzu dünyayla paylaşıyoruz. Artık Oltu bir dünya markası oldu. Buna layık olmak için de elimizden gelen imkanları yapıp çeşitli tanıtımlarla Oltu'yu her yerde anlatmaya çalışacağız. 'Hangi aracınız var' sorusuna 'Oltu' denildiği zaman, işte bu bizim için çok gurur ve onur verici bir hediyedir." diye konuştu.

Oltu Taşı Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Ertuğrul Erkin Hasan ise yerli ve milli otomobil Togg'un siyah modeline Oltu isminin verilmesinin kendilerini memnun ettiğini belirterek, "Oltu taşının bundan sonra değerinin anlaşılacağını ve ilginin daha çok artacağına inanıyoruz. Yetkililere bu ismi verdiği için teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Oltu taşı ticaretiyle uğraşan Ahmet Öztürk de meslek grubu olarak bu gelişmeyle gururlandıklarını söyledi.

Öztürk, "Bu işten ekmek yiyen binlerce emekçi adına Cumhurbaşkanımız ve Togg yöneticilerine binlerce teşekkür ediyoruz." dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.