Tunceli'de hasta 2 kadın kar motoruyla hastaneye ulaştırıldı - Haber 1Haber 1

Tunceli’de hasta 2 kadın kar motoruyla hastaneye ulaştırıldı

Tunceli’de hasta 2 kadın kar motoruyla hastaneye ulaştırıldı

20 Ocak 2022 - 23:20

ABONE OL

TUNCELİ (AA) – Tunceli’nin Mazgirt ilçesinde yoğun kar yağışı sebebiyle yolları kapanan iki farklı köydeki hastalar, kar motoruyla hastaneye kaldırıldı.

İlçeye bağlı Alapazar ve Ağaçardı köyünde yaşayan hasta 2 kadın aniden fenalaşınca aileleri 112 Acil Servisi arayarak yardım istedi.

İhbar üzerine harekete geçen sağlık ekipleri, yoğun kar ve tipinin etkisiyle kapanan köy yollarında ambulansla ilerlemekte güçlük çekti.

Sağlık ekipleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin yardımıyla önce Alapazar ardından da Ağaçardı köyündeki hastaya kar motoruyla ulaştı.

Evlerinde ilk müdahaleleri yapılan hastalar, daha sonra kar motorunun arkasındaki kızağa bindirilerek ambulansa taşındı.

Hastalar Tunceli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.