Tunus'ta "Kartaca Kukla Sanatları Festivali" başladı - Haber 1Haber 1

Tunus'ta “Kartaca Kukla Sanatları Festivali” başladı

– Kovid-19 salgını nedeniyle iki yıldır ertelenen festival, 19 ülkeden sanatçıların katılımıyla düzenleniyor

Tunus'ta “Kartaca Kukla Sanatları Festivali” başladı

20 Mart 2022 - 9:55

ABONE OL

TUNUS (AA) – Tunus'ta Kovid-19 salgını nedeniyle iki yıldır ertelenen "Kartaca Kukla Sanatları Festivali", başkentte başladı.

Başkent Tunus'taki Kültür Kenti binasında Kartaca Kukla Sanatları Festivali'nin açılışı, davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Festivale, Türkiye dahil 19 farklı ülkeden kukla sanatçıları katılım gösterirken, bu yılki tema "Kukla Sanatı ve Hayat" olarak belirlendi.

Festival direktörü Munya el-Masadi, AA muhabirine, iki yıl zorunlu bir aranın ardından Kartaca Kukla Sanatları Festivali'nin bu yıl açıldığını belirtti.

Masadi, "Hedefimiz, çok boyutlu bir içerikle çocukların, gençlerin, yetişkinlerin ve bu alandaki profesyonellerin beğenilerine hitap etmek." dedi.

Türkiye'den Karagöz sanatçısı Cemal Fatih Polat'ın gölge oyunu sergileyeceği, çeşitli gösteriler ve atölyelerin yer aldığı festival 26 Mart'a kadar devam edecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.