Türk askeri Kosova'da selden etkilenen ihtiyaç sahiplerine giysi yardımı yaptı - Haber 1Haber 1

Türk askeri Kosova'da selden etkilenen ihtiyaç sahiplerine giysi yardımı yaptı

Türk askeri Kosova'da selden etkilenen ihtiyaç sahiplerine giysi yardımı yaptı

21 Ocak 2023 - 16:25

ABONE OL

PRİŞTİNE (AA) – Kosova Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapan Türk Temsil Heyeti Başkanlığı, Kosova'nın Mitrovica şehrinde selden etkilenen ihtiyaç sahiplerine giysi yardımı yaptı.

Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığınca yapılan açıklamada, Mitrovica'da selden etkilenenlere giysi yardımı yapıldığı belirtilerek "Türk askeri, Kosova halkının her zaman yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir." ifadelerine yer verildi.

Kosova'da perşembe günü meydana gelen sel, özellikle Mitrovica ve Skenderay belediyelerinde maddi zarara yol açarken can kaybı yaşanmamıştı.

Hidrometeoroloji Enstitüsünden yapılan açıklamada, yağışların 25 Ocak'a kadar devam edeceği ve ülkenin başka bölgelerinde de sel ihtimalinin olduğu bildirildi.

Arnavutluk, Sırbistan ve Bosna Hersek'in de aralarında bulunduğu Balkan ülkeleri, son günlerde şiddetli yağışların yol açtığı sellerle mücadele ediyor.

Türk askeri, barışı destekleme harekatı kapsamında Temmuz 1999'dan beri görev yaptığı Kosova'da, çeşitli alanlarda gerçekleştirdiği faaliyetlerle Kosova halkının yanında olmaya devam ediyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.