Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul'da yapıldı - Haber 1Haber 1

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul'da yapıldı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul'da yapıldı

21 Mart 2023 - 16:15

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Yönetim Kurulu Toplantısı, İstanbul'da gerçekleştirildi.

Birliğin, Zeytinburnu'ndaki genel merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Türkiye'den ve yurt dışından belediye başkanları katıldı.

TDBB Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, birliğin amacının, Türkçe konuşan ve gönül coğrafyasındaki yerel yönetimlerin bir araya geldiği uluslararası bir birlik oluşturmak olduğunu vurguladı.

Altay, bugün itibarıyla 30 ülkeden 1200'e yakın şehrin birliğe üye olduğunu ifade etti.

Birliğin temel amacının, üye ülkelerin şehirleri arasındaki kardeşlik ilişkisinin yükseltilmesi, şehirlerin problemlerinin tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin sunulması, ayrıca kültürel mirasın yaşatılmasıyla ilgili çalışmalar yürütmek olduğunu aktaran Altay, "Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak özellikle kardeş şehir ilişkilerinin kurulması ve belediyelerimiz arasındaki tecrübe paylaşımının yürütülmesiyle ilgili önemli projeler yürütüyoruz. Bugünkü toplantımızda özellikle deprem felaketinde yaşananlarla ilgili bilgi paylaşımında bulunacağız." dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremler sonrası, 30 ülkeden ve kardeş şehirlerden ciddi destek geldiğini anlatan Altay, zorlukların hep birlikte aşılacağını söyledi.

Bugünkü toplantıda da Türkiye ve yurt dışından üyelerin yer aldığını belirten Altay, şunları kaydetti:

"Bu hafta Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası'nı yaşıyoruz. Bu haftanın bizim için önemli olmasının nedenlerinden biri nevruzun içinde bulunuyor olması. Bölge coğrafyamızda ve Türk dünyasında nevruz, baharın gelişinin, bolluk, bereketin kutlandığı, birlik, beraberliğin ve kardeşliğin pekiştirildiği bir bayram. Bu vesileyle nevruzu kutlayan tüm ülkelerimize ve gönül coğrafyamıza da tebriklerimizi iletiyoruz. Dünyanın en çok ihtiyacı olan birlik ve beraberliğin bu vesileyle tesis edilmesini temenni ediyorum."

Toplantıya, Türkiye'den üyelerin yanı sıra Arnavutluk Belediyeler Birliği Genel Müdürü Agron Haxhımalı, Bosna Hersek Novi Grad Sarajevo Belediye Başkanı Semir Efendic, Kırgızistan Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Bektur Orozbaev, Kuzey Makedonya Tetova (Kalkandelen) Belediye Başkanı Bilal Kasami, Lübnan Dannieh Belediye Başkanı Muhammed Sadieh, Moğolistan Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Batbold Sundui, Özbekistan Kokand Belediye Başkanı Usmanov Maruf Azamovich katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.