Türk Dünyası Edebiyat Ödülü sahibi Sultan, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı - Haber 1Haber 1

Türk Dünyası Edebiyat Ödülü sahibi Sultan, AA'nın “Yılın Fotoğrafları” oylamasına katıldı

Türk Dünyası Edebiyat Ödülü sahibi Sultan, AA'nın “Yılın Fotoğrafları” oylamasına katıldı

13 Ocak 2023 - 12:55

ABONE OL

TAŞKENT (AA) – Türk Dünyası 2022 Edebiyat Ödülü sahibi, ünlü Özbek yazar İsacan Sultan, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında seçimini yaptı.

Türk Dil Kurumu tarafından her yıl düzenli olarak çeşitli kurum ve kişilere verilen "2022 Dilde, Fikirde, İşte Birlik Türk Dünyası Edebiyat (Roman) Ödülü" ile "Özbekistan Halk Yazarı" unvanı sahibi, birçok kitabı Türkçeye çevrilen İsacan Sultan, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içinde ve dışında çektiği, "haber", "spor" ve "çevre-yaşam" kategorilerindeki fotoğrafları inceleyerek beğendiği kareleri oyladı.

Sultan, "haber" kategorisinde Murat Şengül’ün İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'nde düzenlenen terör saldırısının ardından caddenin Türk bayraklarıyla donatıldığını gösteren "Yolumuz bir" fotoğrafına oy verdi.

"Spor" kategorisinde tercihini Cüneyt Çelik'in, otomobil sporlarında 2021'de şampiyonluk kazanan pilotların buzla kaplı Çıldır Gözü üzerinde atlı kızakla yarış yaptığını gösteren "Beygir gücü" adlı fotoğrafından yana kullanan Sultan, "çevre-yaşam" kategorisinde de İsmail Kaplan'ın, Kars'ta tarım arazilerindeki hasadın ardından kadınların üründeki yabancı maddelerin ayıklanması için rüzgara karşı buğday ve arpa savurduğunu yansıtan "Alacakaranlık ritüeli" adlı fotoğrafına oy verdi.

Sultan, AA tarafından geleneksel haline getirilen yarışmadaki tüm fotoğrafların çok iyi olduğunu dile getirdi.

Kaleme aldığı çok sayıda eseri bulunan ünlü Özbek yazar İsacan Sultan'ın "İrem Bahçesi", "Yufka Yürekli Ana", "Korkuluk" eserleri Türkçeye çevrilmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.