Türk Kızılay Mobil Kan Bağışı uygulaması kullanıma sunuldu - Haber 1Haber 1

Türk Kızılay Mobil Kan Bağışı uygulaması kullanıma sunuldu

– Cep telefonlarına yüklenebilecek uygulama ile kan bağışı için randevu oluşturulabilecek, en yakın kan bağışı noktası ve kan bağışı sonrası kazanılan madalyalar da görülebilecek

Türk Kızılay Mobil Kan Bağışı uygulaması kullanıma sunuldu

08 Aralık 2021 - 12:30

ABONE OL

ANKARA (AA) – Türk Kızılay, kan bağışı için randevu oluşturma, en yakın kan bağışı noktasını ve yapılan kan bağışı sonrası kazanılan madalyaları görebilme gibi kolaylıkları barındıran Türk Kızılay Mobil Kan Bağışı uygulamasını hayata geçirdi.

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre, ülkenin kan ihtiyacını hayırsever kan bağışçılarının destekleriyle karşılayan Kızılay, vatandaşlara bu alanda yeni bir kolaylık getirdi.

Bu kapsamda Kızılay, yazılım mühendislerinin geliştirdiği Türk Kızılay Mobil Kan Bağışı uygulamasını IOS ve Android işletim sistemlerine sahip cihazlardaki sanal uygulama mağazalarından kullanıma sundu.

Türk Kızılay Mobil Kan Bağışı uygulamasından en yakın kan bağışı noktasını tespit edip randevu alabilen vatandaşlar, aynı zamanda geçmiş kan bağışı bilgilerini ve kan bağışlarıyla kazandıkları madalyaları görebiliyor.

SMS doğrulaması ile uygulamaya giriş yapan kullanıcılar, bağışçı profil bilgilerini güncelleyebiliyor, iletişim tercihlerini seçebiliyor ve profil fotoğrafı ekleyebiliyor.

Uygulamadaki "Bilgi Bankası" bölümünden, kan bağışına dair merak edilen bilgilere erişilebiliyor.

İlk kez kan bağışı yapacak vatandaşlar da uygulamadan yeni bağışçı kaydı açabiliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.