Türk opera sanatçısı Tulu İçözü, Çin'in Şiamın kentinde konser verdi - Haber 1Haber 1

Türk opera sanatçısı Tulu İçözü, Çin'in Şiamın kentinde konser verdi

Türk opera sanatçısı Tulu İçözü, Çin'in Şiamın kentinde konser verdi

23 Kasım 2022 - 12:07

ABONE OL

PEKİN (AA) – Türk opera sanatçısı Mezzo-Soprano Tulu İçözü, Çin'in güneyindeki Fucien eyaletinin Şiamın kentinde sahneye çıktı.

Şiamın 15. Uluslararası Gençlik Sanat Festivali'nde, kentin en büyük konser salonlarından Büyük Tiyatro'da sahne alan İçözü, dünya klasik müzik repertuarından farklı dillerde eserler seslendirdi.

People's Daily gazetesinin internetten canlı yayınladığı konser, izleyicilerin beğenisini topladı.

Konser öncesinde düzenlenen basın toplantısında sanatçıya teşekkür plaketi verildi.

Üç yılı aşkın süredir Çin'de yaşayan Tulu İçözü, Pekin, Şanghay ve Guangcou dahil Çin'in çeşitli kentlerinde Türkiye'yi temsil amacıyla konser ve performanslar gerçekleştirdi.

Çin'de yabancı opera sanatçıları arasında tanınan ve Çin televizyonlarında yer verilen İçözü, daha önce Guangcou kentinde sanata yaptığı katkılar ve Çin seyircisinin beğenisi nedeniyle Onur Belgesi'ne layık görülmüştü.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.