Türk Yatırım Fonu Başkanı Amreyev, Macaristan'da temaslarda bulundu - Haber 1Haber 1

Türk Yatırım Fonu Başkanı Amreyev, Macaristan'da temaslarda bulundu

Türk Yatırım Fonu Başkanı Amreyev, Macaristan'da temaslarda bulundu

28 Ocak 2023 - 1:35

ABONE OL

BUDAPEŞTE (AA) – Türk Yatırım Fonu Başkanı Baghdad Amreyev, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mihaly Varga ile görüştü.

Türk Yatırım Fonu'ndan yapılan açıklamada, Türk Yatırım Fonu Başkanı Amreyev ile Başbakan Orban'ın görüşmesinde, Macaristan ile Türk dünyası arasındaki ekonomi, ticaret ve finans başta olmak üzere çeşitli alanlardaki işbirliği ele alındı.

Başbakan Orban ve Amreyev, Türk Yatırım Fonu'nun kuruluş sürecini, yapısını, önceliklerini ve Macaristan'ın bu finans kuruluşuna katılımını görüştü.

Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto ile Amreyev arasında gerçekleşen görüşmede taraflar, Türk Yatırım Fonu'nun kuruluş süreci ve Türk dünyasının ekonomik gündemindeki diğer konulara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Szijjarto, Macaristan'ın Türk Yatırım Fonu'nun yapılanmasında aktif rol oynamaya istekli olduğunu ve ticaret, ulaşım, enerji ve diğer alanlarda ortak projeler gerçekleştirme kararlılığını dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Varga ile Amreyev, Türk devletleri arasındaki ekonomik işbirliğine ilişkin çok çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu.

Amreyev, Macar liderlerle yaptığı görüşmelerde Macaristan'ın Türk işbirliğindeki son derece önemli rolünü vurgulayarak, Macaristan'ın Türk kuruluşlarına üyeliğinin Türk dünyasının tarihi coğrafyasını genişlettiğini, uluslararası arenada görünürlüğünü ve çekiciliğini önemli ölçüde artırdığını vurguladı.

Amreyev, ayrıca Türk Yatırım Fonu'nun Türk devletlerinde kurulan ilk ve ana ortak finans kurumu olacağını ve Türk ülkeleri arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğini güçlendirmek ve ortak projeler gerçekleştirmek için ekonomik potansiyellerini harekete geçirmeyi amaçladığını belirtti.

Budapeşte ziyareti sırasında Amreyev, 2018-2022 döneminde "Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri" sıfatıyla Türk dünyasına yaptığı üstün hizmetler ve Macaristan ile kardeş Türkler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine önemli katkılarından dolayı "Macaristan Devlet Liyakat Nişanı" ile ödüllendirildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.