Türkiye ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasında eğitim alanında iş birliği - Haber 1Haber 1

Türkiye ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasında eğitim alanında iş birliği

– İş birliği anlaşması, Milli Eğitim Bakanı Özer ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti İlk, Orta ve Teknik Eğitim Bakanı Kazadi tarafından imzalandı

Türkiye ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasında eğitim alanında iş birliği

13 Mayıs 2022 - 18:30

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti İlk, Orta ve Teknik Eğitim Bakanı Tony Mwaba Kazadi, iki ülke arasında müzakere edilen eğitim alanında iş birliği anlaşmasını imzaladı.

İstanbul Valiliğinde düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Özer, 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'ndeki görüşmenin ardından Bakan Kazadi'yi yeniden Türkiye'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, iki ülke arasındaki eğitim ilişkilerini daha ileri boyuta taşımak istediklerini kaydetti.

Özer, Türkiye'nin mesleki ve teknik eğitim alanında ciddi bir atılım yaptığını ve bu kapsamda tecrübelerini Kongo Demokratik Cumhuriyeti ile paylaşmaya hazır olduğunu söyledi.

İmzalanan anlaşmayla iki ülke arasında eğitim alanında bilgi, belge ve bilimsel yayınların değişimi, eğitim ve öğretim alanındaki iyi uygulamalar, mesleki ve teknik eğitimde tecrübe paylaşımı ve ortak araştırma faaliyetlerinin yürütülmesi gibi çalışmalar yapılacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.