Türkiye'den KKTC'deki öğrenciler için temin edilen tabletlerin dağıtımı başladı - Haber 1Haber 1

Türkiye'den KKTC'deki öğrenciler için temin edilen tabletlerin dağıtımı başladı

Türkiye'den KKTC'deki öğrenciler için temin edilen tabletlerin dağıtımı başladı

22 Kasım 2021 - 17:45

ABONE OL

LEFKOŞA (AA) – Türkiye Cumhuriyeti tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığına teslim edilen 1500 tabletten 40'ı Atatürk İlkokulunda öğrencilere dağıtıldı.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu'nun 28-29 Eylül'de Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyarette Türkiye Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile görüştüğü hatırlatıldı.

Görüşmede, Türkiye ile eğitim alanında iş birliği kapsamında KKTC'nin 1500 tablet ihtiyacının dile getirildiği ifade edilen açıklamada, Bakan Özer'in talimatıyla bu ihtiyacın karşılandığı ve tabletlerin öğrencilere dağıtılmak amacıyla KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığına teslim edildiği belirtildi.

Bu kapsamda bugün Lefkoşa Atatürk İlkokulunda 40 tabletin öğrencilere dağıtımı için tören yapıldı.

Törene, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Ekrem Toklucu ile diğer yetkililer katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.