Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Güldere: "Türkiye ve Azerbaycan tek yumruktur" - Haber 1Haber 1

Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Güldere: “Türkiye ve Azerbaycan tek yumruktur”

Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Güldere: “Türkiye ve Azerbaycan tek yumruktur”

08 Kasım 2021 - 21:45

ABONE OL

KİEV (AA) – Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Azerbaycan'ın Karabağ Zaferi'nden sonra Kafkaslar'da yeni bir sayfa açıldığını belirterek, "Artık bölgemiz çatışmalarla değil ortak projeler ve yatırımlarla anılabilir." dedi.

Azerbaycan'ın Kiev Büyükelçiliğinde, Karabağ Zaferi'nin 1. yıl dönümü nedeniyle "Azerbaycan Zafer Günü" kutlandı.

Törene, Büyükelçi Güldere, Azerbaycan'ın Kiev Büyükelçisi Elmira Ahundova ve pek çok davetli katıldı.

Güldere, 44 günlük vatan muhaberesinde hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet, gaziler için şifalar dilediğini aktararak, "30 yıllık hasreti dindirmekle kalmayıp Ankara ile Bakü'yü kara yoluyla buluşturan tüm kahramanlardan Allah razı olsun." diye konuştu.

Türkiye'yi, Azerbaycan'a desteğinden dolayı eleştirenler olduğunu ifade eden Güldere, "Türkiye ve Azerbaycan tarihte olduğu gibi tek millet, tek yumruktur. İki devletin 15 Haziran'da imzaladığı Şuşa Beyannamesi ebedi kardeşliğimizin yol haritası olarak bizlere her zaman rehberlik edecek." değerlendirmelerinde bulundu.

Güldere, kazanılan zaferin yeni sorumluluklar yüklediğini belirterek, "Zaman ileriye bakma, geleceği birlikte inşa etme zamanıdır. Kafkaslarda yeni bir sayfa açmak mümkün, artık bölgemiz çatışmalarla değil ortak projeler ve yatırımlarla anılabilir." ifadelerini kullandı.

Erivan'ın yapıcı ve cesur bir yaklaşım sergilemesi durumunda bölgenin kaderinin değişeceğini aktaran Güldere, "Bölgemizin enerjisi büyük, gelin bu enerjiyi yıkmak değil yapmak için kullanalım." dedi.

Ahundova ise 30 senedir her gün bu zaferi beklediklerini, Şuşa kurtarıldığı günün Azerbaycan halkının en mutlu günü olduğunu ve asla unutmayacağını belirtti.

Büyükelçi Ahundova, askerlere, şehitlere, gazilere ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e, ayrıca moral ve siyasi desteğinden ötürü Türk halkına teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.