TÜRKPA gözlemci heyeti Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Nizamhocayev'le görüştü - Haber 1Haber 1

TÜRKPA gözlemci heyeti Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Nizamhocayev'le görüştü

TÜRKPA gözlemci heyeti Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Nizamhocayev'le görüştü

22 Ekim 2021 - 18:35

ABONE OL

TAŞKENT (AA) – Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) gözlemci heyeti, 24 Ekim Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerini izlemek üzere bulunduğu Özbekistan'da, Merkez Seçim Komisyonu (MSK) Başkanı Zayniddin Nizamhocayev ile görüştü.

MSK'den yapılan açıklamaya göre, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker ve TÜRKPA Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er’in de aralarında bulunduğu TÜRKPA gözlemci heyeti, cumhurbaşkanı seçimlerini izlemek üzere geldiği başkent Taşkent'te, MSK'yi ziyaret ederek Başkan Nizamhocayev ile bir araya geldi.

Görüşmede Nizamhocayev, Özbekistan'da yapılacak cumhurbaşkan seçimiyle ilgili TÜRKPA heyetine bilgi verdi.

AK Parti Karaman Milletvekili Şeker de 2008 yılında kurulan TÜRKPA'nın, 2010 yılından bu yana üye ülkelerdeki seçimleri izlemeye başladığını anımsattı.

Özbekistan'da 2019’da parlamento seçimlerinde ilk kez gözlemci olarak yer aldıklarını aktaran Şeker, ülkede ikinci kez gözlemcilik misyonunu yerine getirmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.