"Turna Misali", dünya prömiyerini Tokyo Film Festivali'nde gerçekleştirecek - Haber 1Haber 1

“Turna Misali”, dünya prömiyerini Tokyo Film Festivali'nde gerçekleştirecek

“Turna Misali”, dünya prömiyerini Tokyo Film Festivali'nde gerçekleştirecek

29 Eylül 2021 - 13:55

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Yönetmen koltuğuna İffet Eren Danışman Boz'un oturduğu "Turna Misali" adlı film, dünya prömiyerini bu yıl 31 Ekim-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirecek "34. Tokyo Uluslararası Film Festivali"nde yapacak.

Anadolu'da bin yıldır konar- göçer kültürünü devam ettiren Sarıkeçili yörüklerinin yaşamını konu alan film, festivalin "Asian Future" bölümünde yarışacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli, 2019'da TRT 12 Punto Senaryo Günleri'nde TRT Ön Alım ödülünü kazanan filmin yapımcılığını İEDB Film adına Eyüp Boz üstleniyor.

Başrollerini Sennur Nogaylar, Necmettin Çobanoğlu, Timur Ölkebaş ve Zeynep Elçin'in filmin senaryosunu ise Eyüp Boz ve İffet Eren Danışman Boz kaleme aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin de destek verdiği filmin çekimleri Silifke'de yapıldı. Filmin kurgusu Melik Saraçoğlu'nun, müziği Coşkun Karademir'in imzasını taşıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.