Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı: "Bu coğrafyada birlikte yaşama kültürünü geliştirmeye çalışıyoruz" - Haber 1Haber 1

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı: “Bu coğrafyada birlikte yaşama kültürünü geliştirmeye çalışıyoruz”

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı: “Bu coğrafyada birlikte yaşama kültürünü geliştirmeye çalışıyoruz”

17 Ocak 2023 - 14:15

ABONE OL

ERBİL (AA) – Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Türkiye'nin mazlum halkların hamisi olmaya devam ettiğini belirterek "mültecilerle ilgili meselelerde sorun yaratıcı ülkelerin çözümde yer almadıklarını" söyledi.

Azizoğlu, IUC'nin "Küresel Göç ve Mülteci Sorunu" ile ilgili gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında AA muhabirine konuştu.

Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde Ankara'da 30 Eylül 2022 tarihinde "Küresel Göç ve Mülteci Sorunu" çalıştaylarının ilkini düzenlediklerini hatırlatan Azizoğlu, geçen hafta da Bağdat'ta ikinci çalıştayı yaptıklarını kaydetti.

Azizoğlu, Bağdat'taki çalıştayın ardından Erbil'de Selahaddin Üniversitesi ev sahipliğinde üçüncü çalıştayı gerçekleştirdikleri bilgisini verdi.

Küresel göç ve mülteci sorununun en büyük bedelini Türkiye'nin ödediğini söyleyen Azizoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği, bize rehber olan 'yurtta sulh, cihanda sulh' felsefesiyle, bu coğrafyada birlikte yaşama kültürünü yeşertmeye, geliştirmeye ve yaşatmaya çalışıyoruz.

Türkiye yalnız Suriye'den, Irak'tan değil, Afganistan, Somali ve Sudan'dan da mültecilere ev sahipliği yapıyor, mazlum halkların hamisi olmaya devam ediyor. Fakat sorun yaratıcı ülkeler, sorun çözmede maalesef yoklar."

Azizoğlu, küresel göç ve mültecilerle ilgili çalıştayların Avrupa ve Afrika'da da devam edeceğine işaret ederek, bu konuda yapılacak çalışmaların raporlaştırılacağı ve BM ile UNESCO'nun yanı sıra Avrupa üniversiteleri nezdinde de çalışmalar başlatacaklarını dile getirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.