Ümraniye Müftülüğünün etkinliğinde "Çanakkale Geçilmez" tiyatro oyunu sahnelendi - Haber 1Haber 1

Ümraniye Müftülüğünün etkinliğinde “Çanakkale Geçilmez” tiyatro oyunu sahnelendi

Ümraniye Müftülüğünün etkinliğinde “Çanakkale Geçilmez” tiyatro oyunu sahnelendi

21 Mart 2023 - 17:18

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Ümraniye Müftülüğünce 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Kur'an kursu öğrencilerince "Çanakkale Geçilmez" isimli tiyatro oyunu sergilendi.

Müftülüğün konferans salonunda düzenlenen etkinlikte İlim Sarayı Camisi'nde eğitim gören 4 ile 6 yaş arasındaki öğrenciler, Çanakkale Zaferi'ni konu edinen şiirler okudu.

Öğrenciler, etkinlikte "Çanakkale Geçilmez" adlı oyunu da davetlilere sergiledi.

Etkinlikte konuşan Ümraniye Müftüsü Abdülkerim Çelik, Çanakkale ruhuyla çocukları buluşturmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Bu milletin zaferlerinin, kahramanlıklarının ve destanlarının çok olduğunu belirten Çelik, "İşte o destanlardan birisi de Çanakkale'dir. Yeryüzünden İslam'ı ebediyen silmek için yola çıkanlar, bir ülkeyi parçalamak, milleti bölmek, değerlerinden insanları uzaklaştırmak için Haçlı zihniyetiyle yola çıktılar, geldiler. Bu ilk gelişleri değildi, son gelişleri de olmayacak." dedi.

Çelik, Çanakkale destanının 4 yaşındaki bir çocuğun zihninde olmasının, onu canlandırmasının, oradaki kahramanları kendisine rol model kabul etmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.

İlim Sarayı Camisi Kur'an Kursu eğitmeni Elmas Ünal ise canlandırmanın çocukların akıllarında daha çok kaldığını ve bu yüzden tiyatro oyunun hazırladıklarını söyledi.

Ünal, bundan sonra çocukların Seyit Onbaşı'yı hiç unutmayacağını ifade ederek, "Çünkü Seyit Onbaşı kahraman olarak ön plandaydı. Bu topun kaldırılması sahnesini defalarca tekrar ederek çektik. Çocukların hafızalarına bu kazındı. Yine Çanakkale'nin kahramanlıklarını, askerlerimizin yaptığı fedakarlıkları, ecdadımızın aldığı görevleri hiçbir zaman unutamayacaklardır." diye konuştu.

Programa katılan çocuklara hediyeler verilen etkinlikte, Çanakkale'de savaşan askerlerin günlük menülerinin yazılı olduğu paketlerle kara ekmek ve kuru üzüm dağıtıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.