Üniversite öğrencisinden İYİ Partili Lütfü Türkkan hakkında suç duyurusu - Haber 1Haber 1

Üniversite öğrencisinden İYİ Partili Lütfü Türkkan hakkında suç duyurusu

Üniversite öğrencisinden İYİ Partili Lütfü Türkkan hakkında suç duyurusu

08 Kasım 2021 - 19:55

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Üniversite öğrencisi bir genç, Bingöl'de şehit yakınına küfrettiği için İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Lütfü Türkkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Arkadaşlarıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen hukuk fakültesi öğrencisi Mehmet Rıdvan Tanrıöven, suç duyurusunda bulunmadan önce adliye önünde bir açıklama yaptı.

Hafta içerisinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve yönetiminin doğu illerini ziyareti kapsamında uğradığı Bingöl'de menfur bir olay gerçekleştiğini hatırlatan Tanrıöven, "Yüreğinde zerrece vatan sevgisi bulunduran her vatandaşı bu olay derinden sarsmıştır. 4000 yıllık Türk töresinde ve İslam geleneğimizde şühedanın yeri bellidir. Şehidimizin öz ağabeyi, İYİ Parti Grup Başkanvekili olduğundan habersiz, soy isminin 2 hecesine de şaibeyle bakmamıza neden olan Lütfü Türkkan'ın ağır hakaretlerine ve küfürlerine maruz kalmıştır." dedi.

Bu kişinin, şehidin ailesinden, bacısından ve herkesten özür dilemeye bile tenezzül etmediğini aktaran Tanrıöven, "Vicdanlarda bu özür hükümsüzdür. Bu küfür bu memleketin tüm şehitlerine, tüm kadınlarına ve vatandaşlarına edilmiştir. Üniversite öğrencileri ve onurlu Türk gençleri olarak bugün burada yaptığımız basın açıklaması ve suç duyurusu bizler için bir ödevdir." diye konuştu.

Türkkan için görev değişikliği yetmeyeceğini, partisinde barındırılmaması gerektiğini de aktaran Tanrıöven, konuşmasının sonunda bir balon alarak patlattı ve "Bu şahıs ve bu kişilerin milliyetçiliği bu balon gibi patladı." ifadesini kullandı.

Tanrıöven daha sonra şikayetçi olarak ismi yazılı olan suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

Dilekçede, Lütfü Türkkan'ın "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ile "devletin egemenlik alametlerini aşağılama" suçlarından yargılanması talep ediliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.